Kik vagyunk

Tiszakécskei Helyi Közösség
Közös élmények, közös értékek

Városunkban a helyi önkormányzat vezetésével, civil szervezetek és a gazdasági szektor képviselőinek részvételével, konzorciumi formában jött létre a Tiszakécskei Helyi Közösség nevű akciócsoport. Az együttműködés célja, hogy a helyi civil szervezetek, egyházak és az önkormányzat aktív szerepvállalásával megvalósításra kerüljön a közösen kidolgozott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS).

Ennek érdekében a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés (CLLD) módszerét alkalmazva pályázatokat írunk ki, amelyek segítségével modernizálásra és bővítésre kerül a helyi művelődési központ, illetve felújításra és kialakításra kerülnek további közösségi és kulturális terek. Ezen a bázison – támogatva a hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvény sorozatok szervezését, a kulturális, környezettudatossági és társadalmi felzárkóztatást elősegítő képzéseket, illetve a helyi civil szervezetek eszközbeszerzését és infrastrukturális fejlesztését – szeretnénk elérni, hogy városunk továbbra is vonzó, pezsgő kulturális élettel rendelkező település legyen.

Támogatási összeg:37.500.000 Ft
Projekt vége:2022. április 01.
Konzorciumvezető kedvezményezett:Tiszakécske Város Önkormányzata
Projekt címe:Tiszakécskei Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása
Felhívás száma és címe:TOP-7.1.1-16 – Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi közösségi fejlesztési stratégiához kapcsolódva
Projekt azonosítószám:TOP-7.1.1-16-2017-00120
Támogatási összeg:37.500.000 Ft
Projekt kezdete:2017. december 01.
Projekt vége:2022. április 01.
Megvalósulás helyszíne:Tiszakécske