Dr. Finta Gergely orgonakoncertje

Időpont: 2019. augusztus 18., vasárnap, 19:00–20:30

Koncertsorozatunk augusztusi vendége Dr. Finta Gergely orgonaművész lesz.

Orgonatanulmányait Trajtler Gábor, majd Baróti István irányításával kezdte. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc volt a professzora. 1993-ban szerzett kitüntetéses orgonaművész-tanári oklevelet. 1996-ban a Dobszay László vezetésével újraindított egyházzenei szakot is elvégezte. Németországban Uwe Karsten Groß vezetésével ösztöndíjas tanulmányokat folytatott a Herfordi Evangélikus Egyházzenei Főiskolán.

Számos mesterkurzuson vett részt itthon és külföldön. A Zeneakadémia egyházzenei mesterképzésének keretében David Titterington (Royal Academy of Music – London) orgona-osztályában végzett posztgraduális tanulmányokat. 2003-ban egyházzenéből művészeti doktori (DLA) fokozatot szerzett.

Az 1993-ban Budapesten megrendezett Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny döntőjében elismerő oklevelet kapott.

Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Több rádió- és televízió-felvétel, valamint három CD felvétel készült közreműködésével.

2001-ben tervei szerint épült fel a békásmegyeri evangélikus templom orgonája. 2014-ben szakértőként működött közre a ceglédi evangélikus templom Bach-orgonájának építésénél.

1994 óta tanít a Weiner Leó Zeneiskolában és az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, melynek egyházzenei tanszékét 2001 óta vezeti.

Több mint húsz évig volt a Budapest-Zuglói Evangélikus Gyülekezet kántora. 2009 októberétől a Deák téri evangélikus templom orgonistája, a Deák téri Orgonazenés Áhítat sorozat művészeti vezetője.

A koncertre mindenkit nagy szeretettel várunk, koronázzák meg a hosszú hétvégét ezzel a fantasztikus zenei élménnyel.

A koncert a „TOP-7.1.1-16-H-120-3 – Hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvény sorozatok szervezése” kódszámú és elnevezésű helyi felhívás keretén belül kerül megrendezésre.